Sunday, May 27, 2007

ΠΑΝΤΟΦΛΑ


Είδος: comic
Χρον. έκδοσης: 2006
Επικοινωνία: pantofla_zine@yahoo.gr
Τρέχον τεύχος: 1


Έντυπο με αρκετές σπαρταριστές ιστορίες. Στο πρώτο τεύχος, υπάρχουν comics που αφηγούνται την προσπάθεια του χάρου να αλλάξει επάγγελμα, την περιπέτεια του ninja Inazuma, την ιστορία δύο χιονανθρώπων και την πολύ αστεία προετοιμασία του λόγου ενός πολιτικού κατά τη διάρκεια του χέσιμου του. Τέλος, δημοσιεύονται βιογραφικά σημειώματα του Αndy Warhol και του Τarantino.

ΚΛΗΔΟΝΑΣ

Είδος: πολιτιστικό-σουρρεαλιστικό
Χρον. έκδοσης: 2006
Eπικοινωνία: http://greek-surrealism.tripod.com/
Τρέχον τεύχος: 1

Aπό την ένωση των Φαρφουλά- Δυτικές Ινδίες- Penetralia προέκυψε το αφιερωμένο στο σουρρεαλισμό περιοδικό Κλήδονας. Το έντυπο αποτελεί έκφραση της νεοσυσταθείσας Υπερρεαλιστικής Ομάδας Αθηνών. Στο πρώτο τεύχος θα συναντήσετε τη διακήρυξη της ομάδας, δοκίμια και πεζά παλιότερων υπερρεαλιστών συνοδευόμενα απο βιογραφικά τους σημειώματα, κείμενα από τις υπερρεαλιστικές ομάδες του Σικάγου, του Παρισιού, του Λιντς, των Ιωαννίνων και, τέλος, κολλάζ, ζωγραφιές, κείμενα των δημιουργών του εντύπου.





Monday, May 14, 2007

PENETRALIA

Είδος: πολιτιστικό-σουρρεαλιστικό
Χρον. έκδοσης: 2005
Επικοινωνία: oeekvolfak@yahoo.gr
Τρέχον τεύχος: δεν κυκλοφορεί ( εξέδωσε ένα τεύχος)

Xορταστικό έντυπο της σουρρεαλιστικής ομάδας Ιωαννίνων. Στο πρώτο τεύχος παρουσιάζεται η διακήρυξη της ομάδος, ένα σημείωμα για τη διεθνή σουρρεαλιστική δραστηριότητα μετά το 1969, αφιέρωμα σε ενδιαφέροντα σουρρεαλιστικά παιχνίδια, ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα.

ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ


Είδος: πολιτιστικό-σουρρεαλιστικό
Χρον. έκδοσης: 2001
Eπικοινωνία: farfoulas@hotmail.com
Τρέχον τεύχος: δεν κυκλοφορεί( εξέδωσε 7 τεύχη)

Καταπληκτικό υπερρεαλιστικό έντυπο "για την ανεξάρτητη από τον κυρίαρχο πολιτισμό τέχνη". Θα συναντήσετε παρουσιάσεις σύγχρονων υπερρεαλιστικών ομάδων, γνωριμία με έργα σχετικά άγνωστων λογοτεχνών( Κονεμένος, Βουτυράς, Ζάρκος), αφιέρωμα στον πολιτισμό του Περάματος αλλά και ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα κι έναν χιουμοριστικό "αδέσποτο τύπο".

BIG BANG!




Είδος: comic
Xρον. έκδοσης: 2004
Επικοινωνία: www.freewebs.com/bigbang!/
Τρέχον τεύχος: δεν κυκλοφορεί( εξέδωσε 6 τεύχη)

Πολύ συμπαθητικό 32σέλιδο comic από τη Θεσσαλονίκη. Στο τελευταίο τεύχος θα συναντήσετε τη μεταμόσχευση εγκεφάλου ενός δημοσίου υπαλλήλου σε ένα σκύλο, το αποτέλεσμα μιας επανάστασης, έναν παράφορο έρωτα, ένα πολύ ωραίο εξώφυλλο και άλλες ιστορίες. Το bigbang! θα αρχίσει το νέο δεύτερο κύκλο του το καλοκαίρι στο φεστιβάλ της Βαβέλ.

Saturday, May 5, 2007

FROGS & DOGS


Είδος: comic
Xρον. έκδοσης: 2005
Eπικοινωνία: frogs-and-dogs@hotmail.com
Τρέχον τεύχος: 4

Comic από τη Θεσσαλονίκη που εκδίδεται από τρεις κοπέλες. Στο τελευταίο τεύχος, που μάλλον είναι το καλύτερο τους, θα διαβάσετε ιστορίες για μάγισσες και νεράιδες, τις περιπέτειες του ντέτεκτιβ Παπαστράτος, τις περιπέτεις κρεμμυδιών πριν γίνουν σαλάτα και πολλά άλλα.

FREE YOUR LINE


Eίδος: comic
Χρον. έκδοσης:2005
Επικοινωνία: www.myspace.com/freeyourline
Τρέχον τεύχος:3

''Ένα comic φτιαγμένο με ελεύθερη γραμμή και ελεύθερο μυαλό". Σταθερά βελτιώνεται και σε μορφή και σε περιεχόμενο. Το τελευταίο τεύχος κυκλοφορεί σε πλούσια 82σέλιδη μορφή. Ασχολείται, κυρίως, με ιστορίες φαντασίας με μια ιδιαίτερη έμφαση στα robot.

HEHE!

Είδος: comic
Χρον. έκδοσης: 2006
Eπικοινωνία: hehecomix@yahoo.gr
Tρέχον τεύχος: 1

Πολύ ωραίο χιουμοριστικό κοινωνικοπολιτικό comic. Θα συναντήσετε την ιστορία του πρώτου ματιού κλώνου, τη μάχη των αιμορροειδών του Πάκη για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, τον Καραμανλή να τραγουδάει το ''Anarchy in the U.K.'' σε παραλλαγμένη μορφή και πολλά άλλα ξεκαρδιστικά σκίτσα.