Monday, April 23, 2007

TAKE YOUR SHOT


Είδος: μουσικό
Χρον. έκδοσης: 2004
Επικοινωνία: takexyourxshot@yahoo.com
Τρέχον τεύχος: 3

Αξιόλογο 24σέλιδο hardcore fanzine! Το ασπρόμαυρο στυλ του συνίσταται σε ρομαντικούς που ασχολούνταν με παλιότερα fanzines!Περιέχει συνεντεύξεις με συγκροτήματα όπως οι Βreak Ιt Up( Αγγλία), οι Icepick(Oλλανδία) και οι Disharmonic( Ελλάδα). Επίσης, θα βρείτε παρουσιάσεις δίσκων, fanzines και άρθρα, κυρίως, για το hardcore.

Monday, April 16, 2007

ΦΩΤΑ

Είδος: φωτογραφικό
Χρον. έκδοσης: 2000
Eπικοινωνία: fota@in.gr
Τρέχον τεύχος: 9

Έντυπο γεμάτο φωτογραφίες και κάποια λίγα κείμενα. Οι φωτογραφίες μάς ταξιδεύουν σε πολλά και διαφορετικά μέρη: από τα μπορντέλα και τη νυχτερινή Αθήνα μέχρι τα βυρσοδεψεία και την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Τα πρώτα πέντε τεύχη κυκλοφόρησαν σε πολυσέλιδες εκδόσεις που κυμαίνονταν από 50-70 σελίδες. Τα τελευταία τέσσερα τεύχη σε οκτασέλιδο εντυπάκι.

CHIMERES


Είδος: ποικίλης ύλης
Χρον. έκδοσης: 2004
Επικοινωνία: www.chimeres.gr
Τρέχον τεύχος: 13

Πολυθεματικό περιοδικό που διατηρεί τη σταθερότητα έκδοσης του. Αφιερώματα σε κινήματα τέχνης( βλ.nouvelle vague), άρθρα για γεγονότα που αφορούν τη σύγχρονη πολιτική σκηνή, ποιήματα, διηγήματα, παρουσιάσεις ελληνικών underground σχημάτων και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα!

SPUNK


Είδος: comic
Χρον. έκδοσης: 2006
Επικοινωνία: spunkcomics@yahoo.gr
Tρέχον τεύχος: 2

Comic με ιστορίες, κυρίως, φαντασίας. Σκυλιά που γίνονται κομοδίνο, η ιστορία του μικρού βρωμάκου και παιδιά που γίνονται ζόμπι λόγω της υπερβολικής ενασχόλησης με τον υπολογιστή είναι κάποια από τα κόμιξ που θα συναντήσετε!

Sunday, April 15, 2007

ΣΑΠΙΛΛΑ


Είδος: comic
Xρον. έκδοσης: 2004
Επικοινωνία: www.sapilla.gr
Τρέχον τεύχος: 6

Πολύ καλό αναρχοπάνκ φανζίν! Διευρυμένη θεματολογία που αρχίζει από τη φύση, τα ζώα, το punk και φτάνει μέχρι την κρατική καταστολή, το ρατσισμό και τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις. Στο τελευταίο τεύχος ξεχωρίζει το κόμιξ που ασχολείται με τα γεγονότα της Γένοβα το 2001!

GANG-BANG


Eίδος: μουσικό
Χρον. έκδοσης: 2005
Eπικοινωνία: www.gang-bang.gr
Τρέχον τεύχος: 8

Rock'n'roll φανζίν που περιέχει συνεντεύξεις ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων, reviews, live reports, αλλά και άρθρα που καταπιάνονται με τον κινηματογράφο, την λογοτεχνία τρόμου και τα παιχνίδια φαντασίας!

WORSTCASE road scenario

Είδος: πολιτικό
Χρον. έκδοσης: 2005
Επικοινωνία: www.worstcase05@yahoo.com
Τρέχον τεύχος: 7

Έντυπο δρόμου από το Περιστέρι. Ασχολείται κυρίως, πολλές φορές χιουμοριστικά, με τις παρενέργειες που έχουν η κατανάλωση και το lifestyle στην καθημερινότητά μας!

Sunday, April 8, 2007

TO ΜΑΥΡΟ ΑΣΤΡΟ

Είδος: ποικίλης ύλης
Χρον. έκδοσης: 2004
Eπικοινωνία: tkaranti@otenet.gr
Tρέχον τεύχος: 3

"Χειροποίητο ανεξάρτητο έντυπο επικοινωνίας" από τη Σαλαμίνα. Όμορφο και με μεράκι φτιαγμένο έντυπο, περιλαμβάνοντας μία πρωτότυπη λεπτομέρεια: το δέσιμο των σελίδων του περιοδικού με ένα μολύβι. Περιλαμβάνει ποιήματα, ιστορικά γεγονότα απο "το περιθώριο της ιστορίας", αφιερώματα σε ζωγράφους , όπως η Κάλο, ανατυπώσεις αποκομμάτων εφημερίδων, αλλά και ποιήματα και διηγήματα του ίδιου του εκδότη. Εκδίδεται μία φορά το χρόνο.

Saturday, April 7, 2007

ΑΝΤΙΒΙΩΣΗzine


Είδος: ποικίλης ύλης
Χρον. έκδοσης: 2004(?)
Επικοινωνία: embryodead@hotmail.com
Τρέχον τεύχος: 3

Εντελώς χαοτικό περιοδικό! Κατά τον εκδότη, πίσω από αυτό κρύβονται "μασόνοι, σιωνισταί, σαυρόμορφοι εσωγήινοι και κάποιοι ξεχασμένοι ποδοσφαιριστές: Ότιτζι, Λεκμπέλο, Λούπου!". Διαβάστε για το σατάνικ ροκ, για το πώς να μάθετε απλά κιθάρα και άλλες "σουρρεαλιστικές", ακαταλαβίστικες ιστορίες!

ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ

Είδος: ποικίλης ύλης
Χρον. έκδοσης: 1999
Eπικοινωνία: Τ.Θ.50082, Τ.Κ.54013, Θεσσαλονίκη
Τρέχον τεύχος: 5

"Tα κουρέλια δεν έχουν καμία σχέση με τέχνη, δημοσιογράφους, χούλιγκανς,γκαβατζοφλωράντζες, τον che guevara και το γλυκάνισο". Ιστορίες, συνήθως βιωματικές, που ασχολούνται με αλητείες στη μητρόπολη, έρωτες, εικόνες στο λεωφορείο, κ.ά.

ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΘΙΑΣΟΣ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΩΝ


Είδος: ποικίλης ύλης
Χρον. έκδοσης: 2005
Επικοινωνία: -
Τρέχον τεύχος: δεν κυκλοφορεί( εξέδωσε 2 τεύχη)

"Περιοδεύων Θίασος Παραδοξοτήτων: Έτσι ονόμαζαν παλιά τους θιάσους που περιόδευαν, εκθέτοντας ανθρώπους που είχαν ανατομικές δυσπλασίες ή ιδιαιτερότητες είτε έπασχαν από σπάνιες αρρώστιες." Θα συναντήσετε άρθρα για τη νεκροφιλία, τον Ed Wood, τις ιαπωνικές κούκλες kokeshi, την παιδική πορνεία, τη Sara Kane αλλά και ποιήματα, ιστορίες και φωτογραφίες. Δυστυχώς, διέκοψε πολύ γρήγορα τον κύκλο του, ενώ και τα δυο εκδοθέντα τεύχη θα τα βρείτε πολύ δυσκολα, αφού διανέμονται χέρι με χέρι κατά προσωπική εκτίμηση των δημιουργών.

CREATIVE ORGASM


Είδος: γραφιστικό
Χρον. έκδοσης: 2001
Eπικοινωνία: www.creativeorgasm.net
Tρέχον τεύχος: δεν κυκλοφορεί( εξέδωσε 9 τεύχη)

"Λεύκωμα γραφιστικής και επικοινωνιακής δημιουργίας, που έχει σαν σκοπό να ενημερώσει εναλλακτικά και να προβάλει όλους εκείνους που ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γραφιστική και τη φωτογραφία". Φοβερό στήσιμο, ενώ το κάθε τεύχος ασχολείται κυρίως με ένα θέμα( techno, punk, καλοκαίρι, vector γραφικά, κ.ά.). Το εξώφυλλο του τρίτου τεύχους είναι βιβλιοδετημένο με κόκκινο γυαλόχαρτο!!

ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΗΔΕΝ


Είδος: κινηματογραφικό
Χρον. έκδοσης: 1996
Επικοινωνία: diagogimiden.blogspot.com
Τρέχον τεύχος: δεν κυκλοφορεί( εξέδωσε 4 τεύχη)

Κινηματογραφικό περιοδικό που κυκλοφορούσε από το 1996-2001. Κατάφερε να συνδυάσει αρμονικά κείμενα για τον Bresson, τον Μιγιαζάκι, τον J.Arnold και τον πειραματικό κινηματογράφο με παρουσιάσεις soundtracks και καταγραφή σεναρίου από τους ίδιους τους συγγραφείς! Από το blog τους:"Αισθανόμαστε ακόμη σαν πολίτες του κόσμου βλέποντας ταινίες όπως το «Μίσος», το «Μαζί Ποτέ»,την «Πόλη του Θεού» ή το «Old Boy»."

OVERDUB


Είδος: μουσικό
Χρον. έκδοσης: 1995
Eπικοινωνία: overdub@otenet.gr
Tρέχον τεύχος: 14

Πολύ ενδιαφέρον fanzine, που ασχολείται κυρίως με την πειραματική μουσική! Πολλές παρουσιάσεις δίσκων σχετικά άγνωστων συγκροτημάτων, αφιερώματα σε συγκροτήματα, όπως οι coup, αλλά και παρουσιάσεις πειραματικών καλλιτεχνών, όπως ο Svankmajer. Γενικά, ένα έντυπο με άψογο στήσιμο που μας οδηγεί σε μουσικές που λίγοι έχουμε γνωρίσει! Συνήθως συνοδεύεται από cd που βρίσκεται σε λιτή, χάρτινη θήκη.

GREEK CULT FILES


Είδος: κινηματογραφικό
Χρον. έκδοσης: ?
Επικοινωνία: -
Tρέχον τεύχος: 17

Περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με τις ελληνικές βιντεοταινίες της δεκαετίας του 80. Απολαύστε παρουσιάσεις ταινιών με πρωταγωνιστές ιερά τέρατα της μικρής οθόνης όπως ο Τ.Κωστής, η Ρ.Παγκράτη, ο Σ.Ντούζος, ο Α. Σουγκλάκος, ο Γ.Παπαζήσης και η Ε.Ναθαναήλ!

PIRANHA


Είδος: κινηματογραφικό
Χρον.έκδοσης: ?
Eπικοινωνία: piranhazine4444@hotmail.com
Τρέχον τεύχος: 6

Fanzine για τον, κυριολεκτικά, cult κινηματογράφο! Αφιερώματα στα ευρωπαικά spy action movies( κ ο Βέγγος εδώ είναι!), στα spaghetti westerns, στον κινηματογράφο του Ζερβού και του Suzuki, στις ταινίες του μεγάλου Σουπιάδη και του πορνοστάρ Andrea Nobili και πολλά άλλα! Στο τεύχος 6 υπάρχει και ένα ντοκουμέντο: παρουσίαση της μοναδικής ταινίας που έχει γυριστεί στην Αυστραλία με πρωταγωνιστή τον Μικρό Ήρωα, Γιώργο Θαλάσση!

Friday, April 6, 2007

IMMIGRANTzine


Είδος: μουσικό
Χρον. έκδοσης: 2003
Επικοινωνία: www.immigrantzine.com
Τρέχον τεύχος: 3

Χορταστικό ανεξάρτητο έντυπο με μουσικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Περιέχει συνεντεύξεις συγκροτημάτων, παρουσιάσεις δίσκων,συναυλιών και εντύπων, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για το αντιεμπορευματικό punk, το ρατσισμό, το ποδήλατο, κ.ά.

KEEP IT REAL!

Είδος: μουσικό
Χρον. έκδοσης: 2004
Eπικοινωνία: hxf_prodaxionz@yahoo.com
Τρέχον τεύχος: 6

D.I.Y hardcore fanzine με συνεντεύξεις από ντόπια ( τοξικά απόβλητα, censored sound,κ.ά.) και ξένα συγκροτήματα( no more fear, mute the silence,κ.ά.)! Θα βρείτε, επίσης, αρκετά reviews(albums,fanzines). Από το έκτο τεύχος κυκλοφορεί μόνο στην αγγλική γλώσσα.

SCREAM MAGAZINE


Είδος: μουσικό
Χρον. έκδοσης: 1993
Eπικοινωνία: www.scream.gr
Τρέχον τεύχος: 28

Περιοδικό από την Πάτρα που αντέχει 14 ολόκληρα χρόνια! Ασχολείται κυρίως με την εναλλακτική underground μουσική του εξωτερικού, αλλά θα συναντήσετε και άρθρα με πολιτικό ή ευρύτερο πολιτιστικό περίεχόμενο! Συνοδεύεται από cdr και απο κατάλογο με cd για ταχυδρομικές παραγγελίες.

HEAVEN STREET


Eίδος: μουσικό
Χρον.έκδοσης: 2004
Eπικοινωνία: heavenstreet.info@gmail.com
Τρέχον τεύχος: 4

Fanzine που ασχολείται με τη σκοτεινή μουσική αλλά και με τις σκοτεινές τέχνες γενικότερα. Στις σελίδες του θα βρείτε, κυρίως, συνεντεύξεις, δισκοκριτικές και live reports από τη neofolk, industrial, ambient και noise σκηνή!